Film „Dobar šef“ pobrao glavna priznanja na doljeli nagrada „Goja“ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Film „Dobar šef“ pobrao glavna priznanja na doljeli nagrada „Goja“

Film Fernanda Leona de Aranoa, „Dobar šef“, koji je nominovan i za Oskara u kategoriji najbolji međunarodni igrani film, dostigao je rekordnih 20 nominacija na dodeli nagrada „Goja“, Španske akademije umetnosti, i osvojio glavna priznanja na 36. dodeli održanoj 12. februara u Valensiji.

Dodela ovogodišnjih filmskih priznanja u Španiji, potvrdila je dominaciju Fernanda Leona i Havijera Bardema, koji sada u svom posedu imaju po sedam „Goja“. Mračna komedija Dobar šef Fernanda Leona de Aranoa bila je glavni pobednik 36. ceremonije dodele „Goja“ nagrada u “Palau de les Arts Reina Sofía” u Valensiji.

Dobar šef je proglašen za najbolji film, a njegova zvezda, Havijer Bardem, proglašen je za najboljeg glumca. Film, koji je imao na ceremoniji rekordnih 20 nominacija, osvojio je ukupno šest trofeja, uključujući najbolju režiju, originalni scenario, muziku i montažu.

Godišnja nagrada Španske akademije filmske umetnosti i nauka „Goja“ (Premios Anuales de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España “Goya”), dodeljuje se od 1987. godine, a dobitnicima se uručuje mala bista Fransiska Goje.

Blanka Portiljo pobedila je za Oskara nominovanu, Penelope Kruz, zahvaljujući snažnoj i uverljivoj ulozi Maikabel Lasa, udovice bivšeg guvernera Baskije, Huana Marija Jauregija, koja je 2011. godine pristala da upozna jednog od njegovih ubica, pripadnika terorističke organizacije ETA. Njen oproštaj, i način kako je portretisala Maikabel, duboko su dirnuli špansku publiku i kritiku.

Jedan od vrhunaca ceremonije dodele nagrada „Goja“, bila je novoustanovljeno priznanje Međunarodni „Goja“, koje je pripalo Kejt Blančet, a uručili su joj ga Penelope Kruz i Pedro Almodovar, koje je dobitnica nazvala „legendarnim parom“. Takođe je odala priznanje španskoj kinematografiji što je snimala filmove uprkos godinama pandemije.
https://twitter.com/PremiosGoya/status/1492627318262673413
Izvor: RTS

Danas objavljeno

Kreativni direktor „Balensijage“ se izvinjava zbog neprikladne kampanje sa decom

Vanja A

Najbolji bivši na svijetu

Vanja A

Samo jedan posto ljudi za deset sekundi može vidjeti riječ na fotografiji, jeste li među njima

V.R.

Ostavite komentar