20. Aprila 2022.

Fileti oslića u marinadi od senfa

Big Portal

Sastojci:

1 kg fileta oslića

100 g senfa

200 ml bijelog vina

50 ml maslinovog ulja

sok od dva limuna

1 kašičica soli

pola kašičice bibera

1 kašičica suvog timijana

2 kašike svježeg peršunovog lista

6 čenova bijelog luka

Priprema:

Filete oslića odledite i ocijedite od vode koju će otpustiti pa ih posušite ubrusom. Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem, poslažite u nju posušene filete, posolite ih i pobiberite, a zatim pospite timijanom i isjeckanim peršunovim listom.

U činiji dobro promiješajte sastojke za marinadu: senf, vino, maslinovo ulje, limunov sok i izgnječen bijeli luk.

Preko oslića stavite nekoliko cijelih čenova bijelog luka, a zatim sve zalijte marinadom tako da riba pliva u njoj.

Prekrijte ribu alufolijom i ostavite u frižideru na sat vremena da se marinira.

Rernu zagrijte na 170 stepeni i ribu pecite oko 45 minuta poklopljenu, a pred kraj pečenja sklonite foliju da se riba zapeče i dobije lijepu boju.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare