25. Augusta 2020.

Fild: Britanska elitna vojska i njena oklopna vozila stigli u BiH

Big Portal

Inače, dolazak britanskih vojnika u BiH uobičajen je i redovan postupak, a jednica koja je došla u potpunosti je u lancu komande EUFOR-a.

“Britanska vojska je u Bosni i Hercegovini na vježbi ‘Brzi odgovor’. Ovdje se nalazi i strateški avion kompanije Antonov Airlines AN-124 u RAF Brize Norton u kojem se nalaze oklopna vozila britanske vojske Foxhound i MAN-ovim kamionima i autobusima”, napisao je Fled.

U ovoj vježbi, koju je organizovao EUFOR, kako je najavljeno, učestvovaće 20 država koji su pod komandom EUFOR-a, uključujući i Višenacionalni bataljon. Među ovim zemljama su Austrija, Bugarska, Grčka, Mađarska, Italija, Rumunija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

https://twitter.com/MattFieldUK/status/1298147831493079047

Podsjećamo, vježba “Brzi odgovor 2020” će se održavati širom BiH od 31. avgusta do 5. septembra . Cilj ove vježbe je da se omogući vojnicima Oružanih snaga BiH i EUFOR-a zajednička obuka za operacije podrške mira, kao i sposobnost EUFOR-a da dovede u zemlju rezervne snage koje pomažu vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Vježba se održava svake godine, te je dio redovnog kalendara obuke Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare