FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Mađara - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Mađara

FIFA je otvorila disciplinski postupak povodom tvrdnji da su dva reprezentativca Engleske vređani na rasnoj osnovi na meču sa Mađarskom.

U pitanju su Rahim Sterling i Džad Belingam, a sve se dogodilo na meču kvalifikacija u Budimpešti koji su Englezi dobili sa 4:0.

Sa tribina su se mogli čuti majmunski krici, a incident je takođe osudila i Asocijacija profesionalnih fudbalera.

Posle analize izveštaja meča, FIFA je pokrenula disciplinsku proceduru zbog incidenata na meču Mađarska – Engleska. Još jednom FIFA želi da naglasi svoju poziciju kojom se čvrsto osuđuje bilo koja forma rasizma i nasilja kao i bilo koji oblik diskriminacije i vređanja. Imamo veoma jasnu politiku nulte tolerancije prema takvom nedoličnom ponašanju u fudbalu“, stoji u saopštenju FIFA.

Mađarska je u julu kažnjena od strane UEFA da igra dva meča bez publike sa pretnjom suspenzije na trećem meču, posle rasističkih incidenata i homofobičnih banera koji su istakli na meču Euro 2020 sa Francuskom i Portugalom u Budimpešti.

Te sankcije neće stupiti na snagu pre narednog ciklusa Lige nacija, a pitanje je kakve će biti naredne, jer su kvalifikacije za Mundijal 2022. pod ingerencijom FIFA.

Danas objavljeno

Noris: Odluka je bila moja, razočaran sam

Vanja A

Šesti gol Vlahovića, Arnautović strelac u porazu Bolonje

Vanja A

Hamilton: Neizmjerno sam zahvalan, Lando je bio odličan

Vanja A

Ostavite komentar