FIFA odbila žalbu Francuske - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

FIFA odbila žalbu Francuske

FIFA je odbacila žalbu Francuske fudbalske federacije (FFF) o promeni rezultata utakmice Tunis – Francuska (1:0) na Svetskom prvenstvu u Kataru

Francuzi su se žalili na poništen gol Antoana Grizmana.

Disciplinski komitet FIFA odbacio je žalbu koju je podnela Francuska fudbalska federacija u vezi sa utakmicom Svetskog prvenstva Tunis – Francuska odigranom 30. novembra“, navodi se u kratkom saopštenju u kojem nema obrazloženja za takvu odluku.

Reprezentacija Francuske, poražena prošle srede u toj utakmici, izrazila je sumnju u korišćenje VAR provere za poništenje gola koji je Grizman postigao odmah po kraju meča (u 90. minutu i osam sekundi).

Francuska je u žalbi koju je prošle nedelje podnela FIFA navela da je VAR korišćen “posle nastavka igre i posle završetka meča”, što je u suprotnosti sa protokolom za korišćenje ove tehnologije.

Izmena konačnog rezultata u svakom slučaju ne bi promenila ništa na tabeli Grupe D jer bi Tunis bio inače eliminisan, a Francuska se kvalifikovala za meč protiv Poljske, koju je u nedelju pobedila sa 3:1 u osmini finala.

Prema protokolu upotrebe video pomoći (VAR), ako je utakmica nastavljena posle nekog prekida, sudija ne može da koristi VAR osim u slučaju prekršaja koji podleže isključenju, kao što su nasilno ponašanje i upućivanje grubih ili uvredljivih reči.

Danas objavljeno

“Ako Novaku ne dozvole, biće velika sramota”

Vanja A

Mari, kralj “valjd karti”

Vanja A

Da li Obradović žali za NBA ligom?

Vanja A

Ostavite komentar