22. Marta 2022.

FIFA objavila pravila žrijeba za Mundijal

Big Portal

Žreb će se održati u petak 1. aprila u Dohi od 17 časova po našem vremenu, a reprezentacije će biti razvrstane u četiri “šešira” na osnovu FIFA rang-liste koja će biti objavljena 31. marta.

Domaćin Katar će automatski dobiti poziciju A1, dok će sedam najbolje rangiranih selekcija popuniti prva mesta u preostalih sedam grupa.

Reprezentacije od 8. do 15. pozicije će biti svrstane u “Šešir 2”, selekcije od 16. do 23. mesta u “Šešir 3” i konačno u “Šeširu 4” biće selekcije rangirane od 24. do 28. mesta uz tri tima koja će se na Mundijal kvalifikovati kroz dva finala međunarodnih baraža i jedan pobednik UEFA baraža.

Međunarodni baraž će se igrati 13. i 14. juna u Kataru, a nastupiće po jedna selekcija iz Azije, Južne Amerike, Centralne i Severne Amerike i Okeanije.

Žreb će početi izvlačenjem selekcija iz “Šešira 1”, a završiće se sa reprezentacijama iz “Šešira 4”.

Prvo će se izvlačiti kuglica sa reprezentacijom, a potom druga kuglica iz “šešira” sa grupama čime će se određivati pozicija tima.

Reprezentacije iz iste konfederacije će biti razdvojene u svih osam grupa, osim selekcija iz UEFA koja ima 13 predstavnika.

U pet od osam grupa će međusobno igrati po dve evropske reprezentacije.

Za Svetsko prvenstvo do sad su se kvalifikovali Srbija, Katar, Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska, Švajcarska, Holandija, Argentina, Iran i Južna Koreja.

b92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare