FIFA naredila: Brazil i Argentina moraju da igraju - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FIFA naredila: Brazil i Argentina moraju da igraju

Međunarodna fudbalska federacija odredila je da reprezentacije Brazila i Argentina ponovo moraju da odigraju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Podsetimo, ovaj duel je prekinut zbog kršenja antikovid pravila i kaznila je aktere.

Utakmica je igrana 5. septembra u Sao Paolu, a zvaničnici zdravstvenih vlasti Brazila ušli su u teren i prekinuli meč u sedmom minutu, pošto su četvorica argentinskih fudbalera prekršila pravila o karantinu i falsifikovali prijave.

Oni su tvrdili da prethodnih 14 dana nisu bili u Velikoj Britaniji, koja je tada bila na crvenoj listi brazilske vlade, a došli su iz klubova Premijer lige.

Argentinski fudbaleri Emilijano Buendija, Emilijano Martines, Đovani Lo Čelso i Kristijan Romero suspendovani su sa po dve utakmice u organizaciji FIFA, pošto nisu poštovali protokol svetske kuće fudbala.

FIFA je kaznila Fudbalski savez Brazila sa 550.000 švajcarskih franaka “zbog narušavanja reda i bezbenosti i napuštanja utakmice”.

Fudbalski savez Argentine kažnjen je sa 250.000 funti”zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa redom i bezbednosti, pripremom i učešćem u utakmici i prekidanjem utakmice”.

FIFA nije odredila novi termin meča.

Brazil i Argentina su se već plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru, a južnoameričke kvalifikacije završiće se u martu.

B92.

Danas objavljeno

“Potreban nam je Novak Đoković”

Vanja A

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA “Kuću slavnih”

Vanja A

Nadal nagovijestio odlazak u penziju?

Vanja A

Ostavite komentar