FIFA napravila haos – Ukrajinci ih tuže za 50 miliona evra zbog "velike sramote" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FIFA napravila haos – Ukrajinci ih tuže za 50 miliona evra zbog “velike sramote”

Ukrajinski klub Šathjor traži od Svjetske kuće fudbala (FIFA) 50 miliona evra.

Šahtjor traži 50 miliona na ime pretrpljene štete, a već je podneo tužbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Ekipa iz Donjecka se žali na odluku FIFA da stranim fudbalerima u Ukrajini zbog ratnog stanja dozvoli da jednostrano raskinu ugovore i napuste svoje klubove.

Trinaestostruki šampion Ukrajine je tužbu pokrenuo u julu kod Matijeua Riba, generalnog direktora CAS-a u Švajcarskoj, objavio je “Atletik”.

Šahtjor se buni na odluku donesenu 21. juna, u kojoj stoji da treneri i igrači imaju pravo da suspenduju svoje ugovore sa ukrajinskim klubovima do 30. juna 2023. godine, ukoliko prethodno ne dođe do dogovora između igrača i trenera i njihovih sadašnjih klubova do 30. juna ove godine.

To je napravilo poseban problem za ekipu koja je oduvek bila poznata kao “legija stranaca” sa velikim brojem Brazilaca, a u trenutku donošenja odluke imala je 14 fudbalera koji nisu iz njihove zemlje.

Finansijska sredstva kluba već su bila istrošena zbog invazije Rusije i prekida svih takmičenja, pa je klub zbog toga želeo da proda svoje strance kako bi opstao u životu.

Šahtjor je zbog toga već otpočeo prodaju stranaca, a bili su u aktivnim pregovorima sa brojnim klubovima. Međutim, kada je FIFA donela odluku sve je palo u vodu.

Ukrajinskom klubu je ostalo samo oko nedelju dana da proda sve igrače, ali je najveći problem bio taj što su svi ostali znali da mogu samo da sačekaju sedam dana i onda da bilo koga iz Šajthora dovedu bez ikakvog obeštećenja.

“Zboge odluke FIFA Šahtjor je izgubio šansu da proda četiri stranca za ukupno 50 miliona evra”,
 rekao je izvršni direktor Sergej Palkin.

B92.

Danas objavljeno

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA “Kuću slavnih”

Vanja A

Nadal nagovijestio odlazak u penziju?

Vanja A

Pele: Prijatelji, u bolnici sam na redovnim pregledima

Vanja A

Ostavite komentar