FIFA izrekla novu kaznu Blateru - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FIFA izrekla novu kaznu Blateru

FIFA je u sredu po drugi put kaznila Sepa Blatera zbog nelegalnih finansijskih radnji, sedam meseci pre isteka prve zabrane.

FIFA je u sredu po drugi put kaznila Sepa Blatera zbog nelegalnih finansijskih radnji, sedam meseci pre isteka prve zabrane.

Blater je nedavno bio u lošem zdravstvenom stanju i nalazio se u indukovanoj komi sedam dana, posle operacije srce u decembru.

FIFA je objavila da je njen Etički odbor zabranio Blateru i bivšem generalnom sekretaru FIFA Žeromu Valjkeu da se bave bilo kojim aktivnostima u fudbalu tokom šest godina i osam meseci, zbog finansijskih prestupa koji su u vezi sa dodeljivanjem bonusa u vrednosti od oko milion dolara.

Obojica će se suočiti sa novom kaznom tek kada isteknu njihove sadašnje suspenzije.

I Blater i Valjke se suočavaju i sa krivičnim postupcima u Švajcarskoj, a prethodno su imali zabranu od šest i 10 godina.

Blaterova aktuelna kazna ističe u oktobru ove godine, a suspenzija bivšeg generalnog sekretara ističe u oktobru 2025. godine.

U okviru nove kazne je i finansijski deo – obojica će morati da plate po milion švajcarskih franaka i naloženo im je da uplatu izvrše u roku od 30 dana. Još uvek ostaje nejasno kakvu moć FIFA ima da izvrši naplatu.

SK.

Danas objavljeno

Partizan pobijedio Budućnost u derbiju kola!

Vanja A

Traje sjajna Zvezdina serija!

Vanja A

Šta to teniski moćnici iz ATP-a skrivaju od cijelog svijeta?

Vanja A

Ostavite komentar