FIBA objavila raspored za Olimpijske igre - BIGportal.ba
Košarka Sport

FIBA objavila raspored za Olimpijske igre

Poznati su termini igranja utakmica košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Japanu 2021. godine.

FIBA je u ponedeljak objavila spisak termina održavanja utakmica muških i ženskih košarkaških selekcija na Olimpijskim igrama.

Muški turnir će startovati 25. jula i trajaće do 7. avgusta, dok će ženski deo početi 26. jula i završiće se 8. avgusta.

12 reprezentacija će biti raspoređeno u tri grupe po četiri selekcije i po dve najbolje plasirane reprezentacije plasiraće se u četvrtfinale, dok će dodatna dva mesta popuniti najbolje trećeplasirane ekipe.

SAD, Argentina, Francuska, Australija, Iran, Nigerija i Japan su već obezbedili svoje mesto na Igrama, dok će ostale selekcije, poput Srbije, svoj put tražiti preko kvalifikacija.

Turnir počinje 25. jula u 17 časova i 20 minuta po lokalnom vremenu, a četvrtfinale kreće 3. avgusta, dok je polufinalni deo zakazan za 5. avgust, a mečevi za bronzu i zlato igraće se 7. avgusta.

Što se dama tiče, one kreću 26. jula u 17 časova i 20 minuta takođe, samo će njihovo četvrtfinale početi 4. avgusta, polufinale će biti 6. avgusta, meč za bronzu 7. avgusta, a finale 8. avgusta.

Danas objavljeno

Koprivica popunio prijavu za NBA draft

Vanja A

Klop: Posle 3:1 nemaš šta da izgubiš

Vanja A

Novak danas na terenu poslije sedam nedjelja

Zeljka

Ostavite komentar