FIBA negira da je zabranila Bulutu da igra BIG3 - BIGportal.ba
Košarka Sport

FIBA negira da je zabranila Bulutu da igra BIG3

Međunarodna košarkaška organizacija negirala je da će basketašima biti zabranjeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, ako budu nastupali u drugim 3×3 ligama. Ovu informaciju preneo je “Eurohoops” koji navodi da je FIBA obavestila sve basketaše da njihovo učešće u drugim takmičenjima neće uticati na Igre u Tokiju. Dušan Domović Bulut,…

Međunarodna košarkaška organizacija negirala je da će basketašima biti zabranjeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, ako budu nastupali u drugim 3×3 ligama.

Ovu informaciju preneo je “Eurohoops” koji navodi da je FIBA obavestila sve basketaše da njihovo učešće u drugim takmičenjima neće uticati na Igre u Tokiju.

Dušan Domović Bulut, naš najpoznatiji basketaš, trebalo je ovog leta da učestvuje u popularnoj BIG3 ligi, koju organizuje američki reper “Ice cube”, međutim saopštio je da neće igrati.

“Veoma sam razočaran što moram da objavim da više nisam u mogućnosti da učestvujem u BIG3 ligi. Kao takmičaru, mogućnost da odmerim snage protiv bivših NBA igrača i nekih od najboljih basketaša sveta je bila nešto čemu sam se veoma radovao. Ipak, kako mi FIBA preti sankcijama, koje uključuju i moju mogućnost da zaigram na Olimpijskim igrama, primoran sam da se povučem iz lige. Veoma sam zahvalan ligi što mi je dala mogućnost da učestvujem. Nadam se da će se u nekom trenutku moj san pretvoriti u realnost”, napisao je Bulut na Instagramu.

Na ovu informaciju odmah su se pobunili “Ice cube”, ali i mnogi bivši NBA košarkaši koji učestvuju u BIG3 ligi.

Prema izvorima koje ima ‘Eurohoops’, FIBA je obavestila sve basketaše, koji igraju 3×3, da učešće u drugim 3×3 ligama neće imati uticaj na njihovo pravo da igraju na Olimpijskim igrama. Osim toga, igrači mogu da igraju u FIBA 3×3 takmičenjima, nakon što su igrali druga 3×3 prvenstva“, piše “Eurohoops“.

Ako se ovo ispostavi kao tačno, onda će Bulut moći da ispuni basketaški san i zaigra u BIG3 ligi.

Basket će od 2020. godine biti olimpijski sport, a kako Bulut spada među naše najbolje košarkaše, očekuje se da bude u ekipi za Igre u Tokiju. .

Danas objavljeno

Zvezda ubjedljiva na startu ABA lige

Zeljka

Đoković o “ludom srpskom mentalitetu”

Zeljka

Srbija “počistila” Ameriku u petom kolu Svjetskog prvenstva

Zeljka

Ostavite komentar