FIAT u narednih 5 godina ulaže 4 milijarde dolara u Brazil - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

FIAT u narednih 5 godina ulaže 4 milijarde dolara u Brazil

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) planira u Brazilu investicije u vrednosti od 4 milijarde dolara, u narednih 5 godina, saopštio je taj proizvođač automobila.

To je za skoro pola milijarde više nego što je FCA prvobitno hteo da uloži u najveću zemlju Južne Amerike, piše Auto News.

Kako je naveo izvršni direktor kompanije, Majk Menli, novac će između ostalog biti utrošen i na povećanje kapaciteta fabrike u kojoj se izrađuju vozila marke Jeep u Brazilu, i to sa sadašnjih 250.000 na 350.000 hiljada godišnje.

Pored toga, FCA planira da u Brazilu izgradi novu fabriku u kojoj bi se sklapali efikasniji turbo motori. Takođe, u planu je lansiranje 15 potpuno novih ili restilizovanih modela marke FIAT u periodu do 2024. godine, kao i najmanje 10 novih modela brendova Jeep i Ram.

“Želimo da osiguramo da brend FIAT ostane snažan na brazilskom tržištu, jer je ta marka veoma važan deo našeg ukupnog poslovanja u Brazilu”, kazao je Menli.

Brazil je veoma bitno tržište za FCA jer je to jedina zemlja izvan Severne Amerike gde je kompanija ostvarila profit u prvom kvartalu 2019. godine. Osim toga, FIAT je godinama unazad izuzetno jak u Brazilu, a bio je vodeći auto-brend po prodaji duže od jedne decenije, sve do 2015.

Italijanski proizvođač u ovoj zemlji ima fabriku u kojoj izrađuje motor i menjače, kao i 8 modela automobila. Ukupni kapacitet pogona je 800.000 vozila i 1,1 milion motora i menjača godišnje. U Brazilu se takođe proizvode dva modela marke Jeep – Renegade i Compass.

Izvor: B92

Danas objavljeno

U Rusiji se pravi leteći automobil „Ciklokar“

Zeljka

Ferrari na prekretnici – kada stiže prvi električni model

Zeljka

Kinezi bi da ožive originalnu “Bubu”, ali sa 4 vrata i elektromotorom

Zeljka

Ostavite komentar