Fiat Tipo dobio još jednu verziju - SW Cross - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Fiat Tipo dobio još jednu verziju – SW Cross

Nakon poslednje restilizacije, Tipo je poslije klasičnih izvedbi (hečbek, karavan, limuzina), dobio i novo Cross izdanje koje je nedavno bilo na testu našeg Perice Rajkovića. Riječ je o tipičnom uzdignutom heču uz jasno koketiranje sa SUV segmentom.

Ova verzija navodno je poprilično popularna, te ne čudi odluka Fiata da primjeni isti recept sa još jednim izdanjem.

Sada je ponuđen i Tipo Cross, karavan sa uvećanim odstojanjem od tla. Što se tiče vizuelnih izmjena, iste su kao i kod standardnog Tipa Cross… Dakle, plastične oplate iznad točkova, šine na krovu, i naravno uvećan klirens uz poneki dodatni detalj, radi jasnijeg razlikovanja u odnosu na običan karavan.

Fiat navodi da su ponuđene posebne felge od 17 cola, kao i da ovaj Cross SW dolazi standardno opremljen LED svetlima. Brend iz Torina uvjeren je da će ovu varijantu birati familije, jer uzdignuti karavan nudi daleko više prostora u prtljažniku od običnog Crossa. Tako Cross SW ima zapreminu gepeka od 550 litara (+110 litara u odnosu na Cross).

Fiat Tipo Facelift (2020): künftig auch in einer Cross-Variante -  autobild.de

Što se tiče same kabine, vidimo da je Fiat postavio novi volan, na kojem se nalazi veći broj dugmića i prekidača. Ispred vozača je digitalna instrumentalna tabla od 7 inča, a istu dijagonalu ima i ekran postavljen na vrh centralne konzole koji služi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Kada je riječ o paleti agregata, pravo iznenađenje jer Fiat nudi više dizelaša nego li benzinaca! Čast benzinskih motora brani samo 1,o T3 sa 100 ks, dok se kupci mogu opredijeliti za dve dizel pogonske jedinice. U pitanju su 1,3-litarski MultiJet sa 95 ks kao i 1,6 MultiJet sa 130 ks. 

(Autorepublika)  

Danas objavljeno

Šta se više isplati: “Električni Golf” ili Golf benzinac

Zeljka

Auto će sam smanjiti brzinu ako vozač ne vidi znak ograničenja VIDEO

Vanja A

“Mora da smo bili pijani kada smo odobrili ovaj automobil”

Vanja A

Ostavite komentar