FIAT Strada – kompaktni pikap iz Brazila - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

FIAT Strada – kompaktni pikap iz Brazila

FIAT je predstavio novu generaciju svog kamioneta namenjenog južnoameričkom tržištu.

Tradicija proizvodnje malih FIAT-ovih pikap vozila u Latinskoj Americi je veoma duga, a ime Strada figurira još od devedesetih godina 20. veka.

Najnovija generacija ovog kompaktnog kamioneta upravo je predstavljena u Brazilu, koji je i najveće automobilsko tržište u tom delu sveta.

U početku će kupcima biti na raspolaganju verzija sa 4 vrata i nešto kraćim teretnim odeljkom, a kasnije će joj se pridružiti i model sa 2 vrata i većim tovarnim delom.

Dužina kamioneta je 4.480 mm, a otvoreni teretni deo ima dimenzije 1.173 x 1.059 mm, dok je nosivost 650 kg.

Prednji deo Strade stilski se nadovezuje na potkopaktni brazilski FIAT Argo, a zanimljivo je da umesto standardnog amblema italijanskog brenda masku krasi novi logo u vidu imena kompanije.

FIAT Strada za pogon koristi 1.4-litarski benzinac sa 88 KS (65 kW) i 123 Nm, a dostupan je i nešto jači agregat sa 110 KS (81 kW) i 140 Nm.

Oba motora su uparena sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

FIAT navodi da u kabini verzije sa 4 vrata ima mesta za 5 putnika, a skuplje verzije su opremljene multimedijalnim sistemom sa 7-inčnim ekranom.

Bilo je planirano da nova Strada stigne u prodajne salone u Brazilu početkom aprila, ali je FIAT iz već poznatih razloga bio prinuđen da odloži početak prodaje, najverovatnije do druge polovine ove godine.

Automobil će se prodavati po ceni od oko 70.000 brazilskih reala (oko 12.700 evra).

Danas objavljeno

Xiaomi objavio kada će početi da proizvodi električne automobile

Vanja A

Da li Volkswagen zaista sustiže Teslu?

Vanja A

Australijanac tijelom pokušao zaštititi Tojotu Supru od grada

Vanja A

Ostavite komentar