10. Aprila 2022.

Fiat se vraća u B segment

Big Portal

Ukoliko bi se u nizu neshvatljivih odluka Fiatove uprave u prethodnih petnaestak godina mogla izdvojiti neka koja je bila naročito nelogična, onda je to napuštanje B segmenta.

Fiat (Grande) Punto je penzionisan 2018. godine i otada je brend iz Torina bez klasičnog hečbeka u ovoj klasi. Mada je tada Serđo Markione pričao o tome kako se u toj sferi “ne može zaraditi”, uspjeh koji bilježi Peugeot sa aktuelnom generacijom 208-ice demantovao je ovakve i slične gluposti.

Prosto je nevjerovatno kako je Fiat, specijalista za male, gradske automobile, dozvolio sebi takav potez da se odrekne hečbeka iz B segmenta?! Srećom, sada su spremni za povratak, mada je pitanje koliko će nadolazeći model biti zaista Fiat, a ne prosto prepakovani Peugeot 208…

Olivije Fransoa, šef italijanske marke, potvrdio je da će ovaj proizvođač uskoro plasirati novi hečbek. 

“On će biti u gabaritu Punta, ali neće nositi taj naziv”, rekao je Fransoa. 

On je dodao i da će budući automobil imati pravo na SUS motore, kao i na EV varijantu, ali i hibridna izdanja.

Po svemu sudeći, kod hibridnih izdanja, najvjerovatnije se misli na sisteme blagog hibrida, dok najava EV verzije upućuje na to da će sljedeći Fiatov hečbek biti baziran na CMP platformi nekadašnje PSA grupacije.

Ukoliko je vjerovati izveštajima koji stižu sa druge strane Jadranskog mora, marka iz Torina će već naredne godine plasirati novi subkompakt, što znači da bi se eventualna premijera mogla očekivati i ove godine.

Šta više, Olivije Fransoa najavio je da će Fiat u narednom periodu ponuditi na tržištu četiri nova modela, kao i da je dizajn za sve najavljene automobile uveliko odobren.

(AutoRepublika) 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare