Fiat predstavio luksuzni kombi na struju: E-Ulysse ima autonomiju od 330 km - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Fiat predstavio luksuzni kombi na struju: E-Ulysse ima autonomiju od 330 km

Italijanski proizvođač nastavlja sa elektrifikacijom svoje game.

Prvobitno najavljen prošle godine, E-Ulysse je električni kombi za koji Fiat kaže da je “idealno vozilo za usluge prevoza kao što je VIP šatl”. Poput standardne verzije ovog modela sa SUS motorima, i E-Ulysse će biti dosupan u dve veličine. Bazična varijanta ima dužinu 4.956 mm, a produžena 5.306 mm.

Automobil je opremljen 17-inčnim alu felnama, a među brojnim opcijama su ksenonski farovi, električna klizna i vrata prtljažnika.

U zavisnosti od konfiguracije, E-Ulysse može da primi do osam putnika, dok je maksimalna zapremina prtljažnog prostora (ukoliko se vozilo koristi samo za prevoz stvari) 4.900 litara.

Automobil je takođe opremljen trozonskim klima-uređajem i 7-inčnim ekranom multimedijalnog sistema.

Foto: Fiat promo

Lounge varijanta za sedam putnika u drugom i trećem redu ima pet sedišta, kao i sklopivi sto. Među opcijama su i veliki panoramski stakleni krov, kao i grejana kožna sedišta sa funkcijom masaže.

E-Ulysse nudi širok asortiman sistema za pomoć vozaču, uključujući automatsko kočenje u slučaju nužde, upozorenje na frontalni sudar, upozorenje o nenamernom napuštanju vozne trake i upozorenje na bočni mrtvi ugao. Tu je i zadnja kamera, kao i tehnologija za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Foto: Fiat promo

E-Ulysse se standardno isporučuje sa baterijom od 50 kWh, koja obezbeđuje autonomiju vožnje do 230 km, prema WLTP ciklusu. Kupci takođe mogu da doplate za veću bateriju kapaciteta 75 kWh, koja povećava radijus kretanja do 330 km.

Baterije napajaju električni motor koji proizvodi do 136 KS (100 kW) i 260 Nm obrtnog momenta.

Foto: Fiat promo

S obzirom na ovakve specifikacije, nije iznenađujuće da kombi nije previše startan, jer je za ubrzanje do 100 km/h potrebno 13,5 sekundi, a maksimalna brzina je samo 130 km/h.

Sa druge strane, E-Ulysse ima mogućnost brzog punjenja na punjačima snage od 100 kW, koji omogućavaju da se manja baterija napuni do 80% kapaciteta za 30 minuta.

Foto: Fiat promo

Fiat E-Ulysse će se proizvoditi u Francuskoj, zajedno sa asortimanom drugih sestrinskih kombija iz grupacije Stellantis, uključujući Citroen Jumpy, Peugeot Expert i Opel/Vauxhall Vivaro.

Knjiga narudžbina se otvara ovog meseca, a isporuke bi trebalo da počnu u maju.

Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo

B92.

Danas objavljeno

Koliko košta novi VW kombi na struju

Vanja A

Bentley Bentayga EWB

Vanja A

Land Rover Defender sa 8 sjedišta stiže 31. maja

Vanja A

Ostavite komentar