FIAT ostaje bez pikapa Fullback - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

FIAT ostaje bez pikapa Fullback

Pikap vozilo bazirano na Mitsubishiju L200 prestaje da se proizvodi zbog loše prodaje, ali i novih, strožih normi koje se odnose na emisije gasova Euro 6 dizelaša.

Vest o gašenju FIAT-ovog pikapa potvrdio je šef odeljenja FIAT Professional, Ričard Čemberlen, u izjavi za Auto Express.

On je na sajmu komercijalnih vozila koji se održava u Birmingemu rekao da je kombinacija ova dva faktora dovela do toga da se kompaniji više ne isplati proizvodnja i prodaja modela Fullback.

Do ukidanja pikapa dolazi samo 3,5 godine posle premijere. FIAT Fullback debitovao je u jesen 2015. na sajmu u Dubaiju, kao konkurent modelima među kojima su Toyota Hilux, Nissan Navara i VW Amarok.

Vozilo koje predstavlja prepakovani Mitsubishi L200, već na prvi pogled odaje svoje korene – osim detalja na prednjem delu (maska i branika), Fullback praktično ima isti dizajn kao njegov japanski rođak.

FIAT Fullback bio je dostupan u tri verzije – “single cab”, “extended cab” i “double cab”, a kupcima su nuđene i specijalne verzije sa nadogradnjom karoserije.

Sve tri varijante imale su širinu od 1.815 mm, visinu 1.780 mm i međuosovinsko rastojanje 3.000 mm. Dužina je varirala od 5.155 do 5.285 mm, u zavisnosti od verzije, a maksimalna nosivost teretnog odeljka ovog vozila iznosila je 1.100 kg.

U Evropi je ponuda pogonskih jedinica obuhvatala četvorocilindarske 2.4 litarske turbo dizelaše sa 150 i 180 ks.

B92

Danas objavljeno

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Porsche 718 GT4 RS odličan na Nirburgringu

V.R.

Munjevit prelazak Norveške na EV

V.R.

Ostavite komentar