23. Augusta 2019.

FIAT neće praviti nasljednika 124 Spider

Big Portal

FIAT je ranije ovog meseca objavio da će ta kompanija da se fokusira uglavnom na automobile dužine od 3,5 do 4,5 m i proširenje modela iz familije “500”.

Kako se navodi, italijanski proizvođač neće razvijati velike, kao ni luksuzne automobile, a ne razmišlja se ni o sportskim modelima.

Prema rečima direktora FIAT-a u okviru FCA grupacije, Olivera Fransoa, zapečaćena je i sudbina modela 124 Spider, koji neće dobiti naslednika kada aktuelna verzija okonča svoj životni vek.

Foto: FIAT promo

“FIAT 124 Spider pripada specifičnoj klasi vozila čija se proizvodnja isplati samo ukoliko je model napravljen u saradnji sa nekim drugim proizvođačem”, objašnjava Fransoa.

“Tada nam se ukazala prilika da ga proizvodimo i mi smo je ugrabili. Uneo je svežinu u ponudu našeg brenda i trenutno je profitabilan, ali to nije model na kome se može zansivati budućnost FIAT-a”, dodaje Oliver Fransoa.

FIAT 124 Spider je predstavljen 2015. godine, a zasnovan je na 4. generaciji Mazde MX-5 pa se i proizvodi u pogonima japanske kompanije u Hirošimi. Nešto kasnije je ponuđena i sportska verzija Abarth 124 Spider.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare