FIAT neće praviti nasljednika 124 Spider - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

FIAT neće praviti nasljednika 124 Spider

Italijanski proizvođač ne planira zamjenu za ovaj model koji je zasnovan na Mazdi MX-5.

FIAT je ranije ovog meseca objavio da će ta kompanija da se fokusira uglavnom na automobile dužine od 3,5 do 4,5 m i proširenje modela iz familije “500”.

Kako se navodi, italijanski proizvođač neće razvijati velike, kao ni luksuzne automobile, a ne razmišlja se ni o sportskim modelima.

Prema rečima direktora FIAT-a u okviru FCA grupacije, Olivera Fransoa, zapečaćena je i sudbina modela 124 Spider, koji neće dobiti naslednika kada aktuelna verzija okonča svoj životni vek.

Foto: FIAT promo

“FIAT 124 Spider pripada specifičnoj klasi vozila čija se proizvodnja isplati samo ukoliko je model napravljen u saradnji sa nekim drugim proizvođačem”, objašnjava Fransoa.

“Tada nam se ukazala prilika da ga proizvodimo i mi smo je ugrabili. Uneo je svežinu u ponudu našeg brenda i trenutno je profitabilan, ali to nije model na kome se može zansivati budućnost FIAT-a”, dodaje Oliver Fransoa.

FIAT 124 Spider je predstavljen 2015. godine, a zasnovan je na 4. generaciji Mazde MX-5 pa se i proizvodi u pogonima japanske kompanije u Hirošimi. Nešto kasnije je ponuđena i sportska verzija Abarth 124 Spider.

Danas objavljeno

Kako se Dacia u krizi probila na vrh

Vanja A

Na elektrifikovane automobila se odnosila gotovo petina prodaje u trećem kvartalu u Evropi

Vanja A

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Ostavite komentar