FIAT kreirao prvi salon u metaverzumu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

FIAT kreirao prvi salon u metaverzumu

Italijanska kompanija FIAT postala je prva na svijetu koja je kreirala prvi salon u metaverzumu s ciljem “unošenja revolucije u iskustvo kupaca”.

Čini se da FIAT-ov metaverzum nije povezan s Metaverseom kompanije Meta, a za pristup salonu nije potreban ni VR headset, nego je dovoljno samo kliknuti na link. Na taj način korisnik uranja u interaktivno iskustvo izložbenog salona, zajedno sa stvarnom osobom koja je dostupna da odgovori na sva pitanja o električno mobilnosti, punjenju te svim detaljima o novom FIAT-u 500.

Zasad jedini automobil u salonu je zapravo električni model 500 La Prima by Bocelli, koji je dizajniran u saradnji s italijanskim tenorom Andreom Bocellijem.

Međutim, potrebno je zakazati posjetu virtuelnom salonu, a određeni su i termini dostupnosti. Moguće je provjeriti svaki detalj automobila te koristiti konfigurator, a u konačnici i naručiti automobil putem platforme.

Također, alat omogućava “rekreiranje iskustva vožnje” na stazi La Pista 500 koja se nalazi na krovu zgrade Lingotto u Torinu.

Virtuelno iskustvo će se unapređivati, a do juna 2023. godine će biti dostupni različiti modeli. Prednost u dostupnosti zasad ima Italija.

Danas objavljeno

BMW predstavio redizajnirani X5 i X6

Zeljka

Priča o vlasniku Tesle kome je u vožnji otpao volan dobila epilog

Zeljka

Zemlja starih dizelaša: 75% automobila koristi ovo gorivo

Zeljka

Ostavite komentar