FIAT i Alfa Romeo čekaju kupce po 6 mjeseci - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

FIAT i Alfa Romeo čekaju kupce po 6 mjeseci

Italijansko-američki gigant Fiat Chrysler Automobiles u konfliktu je sa svojim prodajnim dilerima u SAD.

Naime, prema izveštajima finansijskog magazina Blumberg (Bloomberg), FCA je u jednom trenutku imao na lageru čak 40.000 vozila koja nisu naručena.

Ova strategija po kojoj fabrika proizvodi više automobila nego što prodavci žele poznata je već decenijama pod nazivom “banka prodaje”.

Iz FCA demantuju da su oživeli ovu strategiju, istakavši da imaju novu predvidljivu proizvodnju i efikasan sistem isporuke, kojim pokušava da uskladi očekivane narudžbe sa svojim lancem prodaje i proizvodnim planovima.

“Pravimo vozila bez naručenih specifikacija nasuprot predviđene potražnje kako bi prava vozila bila dostupna dilerima kada im budu potrebna”, kažu iz FCA.

Iz FCA takođe ističu da se njihov sistem pokazao efikasnim i da su treći kvartal ove ghodine završili sa manje od 1.000 vozila na lageru koja nisu naručena.

Međutim, istraživanja pokazuju da je FCA daleko iznad proseka industrije u smislu koliko nova vozila provedu vremena u salonima pre prodaje.

Dodge, Jeep i Chrysler imaju relativno kratak boravak koji varira 70-100 dana, ali se s druge strane dileri FIAT i Alfa Romeo vozila muče da ih prodaju pa ostaju u salonima čak i do 180 dana.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar