3. Augusta 2019.

Fiat Chrysler povećao profit zahvaljujući boljoj prodaji brenda Ram

Big Portal

Kako prenosi Tanjug, automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili iznenadila je tržište jer je zadržala svoje projekcije profita za čitavu godinu.

Takav ishod, posledica je snažnih performansi brenda „ram” u Severnoj Americi, što je pomoglo kompaniji da se suprotstavi trendu usporavanja u auto-industriji, ocenjuje agencija Rojters.

U prvom finansijskom izveštaju od neuspelog pokušaja spajanja sa francuskim Renoom, kompanija FKA je izrazila uverenje da će njena zarada pre kamata i poreza u ovoj godini premašiti prošlogodišnjih 6,7 milijardi evra. U drugom kvartalu, EBIT grupacije iznosio je 1,52 milijarde evra, dok su analitičari koje je anketirao Rojters predviđali EBIT od 1,43 milijarde evra.

Isporuke FKA u SAD su u drugom tromesečju smanjene za 12 odsto, ali je grupacija zahvaljujući uspešnim performansama marke „ram” uspela da poveća svoj udeo na tržištu kamioneta na 27,9 odsto.

Grupacija je na tržištu Latinske Amerike ostvarila snažne rezultate, kao i pozitivnu operativnu dobit u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Izvor: Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare