Fetel i Hamilton o obrnutom redoslijedu: Potpuno sr*nje - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Fetel i Hamilton o obrnutom redoslijedu: Potpuno sr*nje

Sebastijan Fetel i Luis Hamilton su bili veoma kritični prema jednom od navodnih predloga za promjenu pravila u Formuli 1 koja bi mogla da se desi u narednoj sezoni.

Jedno od mogućih novih pravila u Formuli 1 je da se na tri Velike nagrade održe kvalifikacione trke koje bi imale startni redosled vozača obrnut u odnosu na stanje u generalnom plasmanu. To znači da bi vodeći, poput trenutno Luisa Hamiltona i Valterija Botasa počinjali sa začelja. Ova izmena je još uvek u fazi istraživanja, a timovi će ako do toga dođe o ovom pravilu glasati anonimno.

Mislim da je to poptuno sr*nje, iksreno. Ne znam kom geniju je to palo na pamet ali to nije rešenje. To je potpuno pogrešno”, rekao je Sebastijan Fetel.

Luis Hamilton smatra veoma slično kao i njegov rival iz Ferarija, a poručio je da čovek kome je ovakva izmena pravila pala na pamet očigledno ne zna o čemu priča. Pjer Gasli iz Toro Rosa kaže da mu se trenutni sistem kvalifikacija dopada, ali da je za bilo šta što bi unapredilo takmičenje.

Dopada mi se sistem sa Q1, Q2 i Q3. Veliki je izazov za vozače i bitka je između najbržih na stazi. Bila bi šteta izgubiti takav kvalifikacioni format koji je uzbudljiv deo vikenda. Međutim ako šou bude bolji, zašto da ne”, rekao je Gasli.

Danas objavljeno

De Brujne: Razumijem frustraciju Sterlinga

Zeljka

Poruka iz Australije: Virus ne zanima koliko imate titula

Zeljka

Klop: Da li mi se dopada Simeoneov stil? Ne

Zeljka

Ostavite komentar