Festival nauke 28. i 29. novembra u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Festival nauke 28. i 29. novembra u Banjaluci

Festival nauke, deveti po redu, čiji je cilj popularizacija nauke i tehnologije biće održan 28. i 29. novembra na više lokacija u Banjaluci.

Ova manifestacija, u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, biće održana na četiri lokacije: u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel i Domu omladine gdje su predviđene izložbe, eksponati i naučni ekperimenti, a u tržnom centru Delta planet i na Prirodno-matematičkom fakultetu biće postavljen po jedan planetarijum, u kojem se projektuju slike zvjezdanog neba i univerzuma.

Živopisna i interaktivna izložba pod nazivom „Čudnovata planeta Zemlja“, suvi led i ruka u plamenu, zlatna kiša i hemijski vulkan, lava lampa i vrući led, dronovi, teleskop, mikroskopi, SMS vaga, samovozeće vozilo, pametna harfa, biljke iz epruvete… samo su dio sadržaja koji očekuje posjetioce ovogodišnjeg Festivala nauke na lokacijama Kamena kuća i Dom omladine.

Na sve četiri lokacije posjetioci će moći da dođu od 10 do 20 časova tokom oba dana, a otvaranje Festivala je 28. novembra u Kamenoj kući u 10 časova.

Ulaz na Festival nauke na svim lokacijama je besplatan.

Sve dodatne informacije u vezi sa Festivalom mogu se dobiti na brojeve telefona: 051/338-716 i 066/411-834.

SrpskaCafe

Danas objavljeno

Počele besplatne sportske sekcije u školama: Učenicima omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvarova bez grijanja nekoliko banjalučkih naselja

M.

Ostavite komentar