Ferstapen: Ne smeta mi manje vremena za testiranje - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ferstapen: Ne smeta mi manje vremena za testiranje

Maks Ferstapen pojavio se na promociji novog bolida Red Bula „RB16B“. Holandski as, koga mnogi vide kao glavnog rivala Luisa Hamiltona u novoj sezoni, govorio je o formuli koju će voziti tokom 2021. godine.

„Naravno da postoje razlike u odnosu na prošlu sezonu. Najviše na donjem delu, odnosno podu. Neke stvari su odatle premeštene i to će uticati na vešanje. To su prvi utisci. Pravu sliku ću steći kada počnemo sa testiranjem“, rekao je Ferstapen.

Kako prenosi Sport Klub, Holanđanin će zajedno sa klupskim drugom Serhiom Perezom imati tri dana testiranja, pre prve trke u Bahreinu 28. marta.

„Praktično imamo po dan i po na raspolaganju. Nije mnogo, ali mi i ne smeta. Ranije smo testirali po šest dana. To je previše. Postane dosadno. Volim Formulu 1, ali nema baš mnogo takmičarskog naboja tokom testova. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo moći od početka sezone jako da krenemo“, kaže Ferstapen.

U ovogodišnjem kalendaru su 23 trke, najviše u istoriji najbržeg karavana.

„Mnogo je takmičenja, videćemo kako će funkcionisati. Nadam se samo da će se sve odvijati prema rasporedu, da neće biti odlaganja kao tokom prošle sezone“, istakao je Ferstapen.

Izvor:Sportklub.rs
Foto: REUTERS/Kamran Jebreili
Video: Red Bull

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar