8. Novembra 2021.

Ferrero Rocher cheesecake

Big Portal

Uz ovaj desert, savjetujemo ti da popiješ i čašu vina prosseco ili šampanjca.

Foto: Pinterest/yummly
Sastojci:

Baza od keksa: 

  • 20 komada (oko 300 grama) keksa (plazma, petit)
  • 140 grama neslanog maslaca

Cheesecake krema:

  • 300 ml vrhnja
  • 500 grama punomasnog krem sira
  • 75 grama šećera u prahu
  • 300 grama otopljene čokolade
  • 5 Ferrero Rocher čokoladica, isječenih na komadiće
  • 1 kašika ekstrakta vanilije

Dekoracija:     

  • 4-5 kašika Nutelle
  • 10 Ferrero Rocher kuglica
  • 100 grama otopljene mliječne čokolade

Priprema: 

Otopi maslac, te u blenderu usitni keks. Spoji otopljeni maslac i komadiće keksa, dok se dobro ne sjedine.

Sve zajedno položiti na dno kalupa za torte, pritisnuti čašom ili kašikom dok se sve fino ne poveže. Ostaviti u frižideru 10-15 minuta.

Za kremu, umutiti punomasni krem sir sa vrhnjem i ekstraktom vanilije. Dodati šećer u prahu i miksati dok se sve zajedno ne sjedini i postane jedna cjelina. Dodati istopljenu čokoladu i usitnjene Ferrero Rocher čokoladice, te nastaviti sa miješanjem.

Dobijenu smjesu staviti na bazu od keksa i staviti u frižider najmanje 4 sata da se ohladi (može i tokom noći).

Kada je cheesecake završen, otopi Nutellu u mikrotalasnoj na 20 sekundi ili je stavi u lončić i rastopi na vrlo blagoj vatri 2 minute, dok ne postane tečna.

Ostavi da se Nutella malo ohladi prije nego što je iskoristiš za dekoraciju i rasporediš po vrhu torte. Ukrasi cheesecake preostalim Ferrero čokoladicama i posluži desert ohlađen.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare