Ferrari Roma u interpretaciji Noviteca - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ferrari Roma u interpretaciji Noviteca

Ferrari Roma je generalno prihvaćen kao model vrhunskog dizajna, ali u slučaju da kupac poželi nešto više Novitec nudi suptilan paket  upapređenja izgleda i pogona automobila.

Tjunerska kuća je dodala Vossen felne, prednji spojler, trim za prednju masku, pragove i nova kućišta retrovizora. Na zadnjem kraju, nemačka kompanija naglasila je dizajn upotrebom malog spojlera na poklopcu prtljažnika, difuzorom i vertikalnim karbonskim perajem.

Svi novi elementi napravljeni su od ogoljenih ugljeničnih vlakana sa završnom obradom visokog sjaja. Novitecovi dizajneri tvrde da elementi nemaju samo estetsku nego i funkcionalnu ulogu i da čine Romu aerodinamički efikasnijom.

U pogledu performansi, Novitec je modifikovao ECU jedinicu i unapredio kontrolu elektronski kontrolisanog turbo pritiska. Drugom tjuning fazom snaga se povećava za 84KS i 122Nm, na ukupno 704KS i 882Nm.

U kombinaciji sa sportskim oprugama i pneumaticima visokih performansi, automobil je spušten za 35mm, ali je Novitec dodao sistem za podizanje prednjeg kraja za 40mm za savladavanje prepreka kada je to potrebno.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Uspješno prvo testiranje avionskog motora na vodonik

Vanja A

Kako Beč stimuliše taksi preduzeća da pređu na električna vozila

Vanja A

Bugattijev inženjer dobio ponudu koju nije mogao da odbije

Vanja A

Ostavite komentar