Ferrari najavio model na struju - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ferrari najavio model na struju

Prozivođači konvencionalnih supersportskih automobila čekaju krajnji trenutak kada će se priključiti novim trendovima.

Tako su jedva počeli da prave SUV modele, a slično je i kada je govorimo električnim automobilma. Italijanski brend Ferrari je tek nedavno otkrio kada možemo da očekujemo i prvi Ferrari na struju.

Ferrari-SF90

Predsednik i izvršni direktor italijanske marke superautomobila, John Elkann, pre par dana je na godišnjoj skupštini najavio punu elektrifikaciju prvim električnim modelom kog možemo da očekujemo 2025. godine, sa još tri druga modela, piše Auto Klub.

„Nastavljamo sa izvršavanjem naše strategije elektrifikacije na vrlo disciplinovan način. Naša interpretacija i primena ovih tehnologija, kako u automobilskom sportu, tako i u putničkim automobilima je prilika da novim generacijama prikažemo jedinstvenost i strast Ferrarija“, izjavio je Elkann.

Uz to, dodao je da električnom Ferrariju neće ništa nedostajati: „Takođe smo vrlo uzbuđeni zbog našeg prvog potpuno električnog Ferrarija kog planiramo da predstavimo 2025. godine. Možete biti sigurni da će to biti sve što sanjate i što inženjeri i dizajneri u Maranellu mogu da zamisle, za tako važan model u našoj istoriji“.

Ali, nećemo morati da čekamo još 4 godine kako bismo videli novi Ferrari – potvrđeno je da će italijanska marka „predstaviti tri nova modela u narednim mesecima“.

Još uvek je nejasno o kojim bi varijantama moglo da se radi, ali se pretpostavlja da će imati veze sa ‘Version Speciale’ od 812 Superfasta koji je nedavno viđen na testiranju. Postoje glasine i o Ferrarijevom prvom SUV-u – Purosangue, ali malo je verovatno da on spada u najavljeni „hat-trick“.

Nova.rs

Danas objavljeno

Xiaomi objavio kada će početi da proizvodi električne automobile

Vanja A

Da li Volkswagen zaista sustiže Teslu?

Vanja A

Australijanac tijelom pokušao zaštititi Tojotu Supru od grada

Vanja A

Ostavite komentar