Ferrari F42 koncept - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Ferrari F42 koncept

U februaru smo vam predstavili Stallone Ferrari koncept, a sada smo naišli na jednako impresivnu novu kreaciju koju je ovog puta dizajnirao Pavel Breške Čizevski iz Poljske.

Ova Ferrari ilustracija oduzela je nezavisnom dizajneru sedam meseci, jer mu je toliko trebalo da njegovu viziju sprovede u kompjuterski generisano remek delo.

„Prva misao na Ferrari F42 bila je stvaranje nove verzije F40, ali svaka ideja koju sam testirao nije izgledala dovoljno dobro“, kaže Pavel. „Zbog toga sam se predomislio i krenuo u drugom pravcu, koji je stvorio moju verziju Ferrarija koju sam nazvao F42“.

Prednji deo automobila čine tanki, LED prednji farovi koji se gotovo spajaju u sredini branika. Tu su i istaknuti karoserijski dodaci od karbonskih vlakana, kao i produženi usisnik od karbonskih vlakana koji će usisati vazduh na najbolji način. Aerodinamika je očigledno igrala ključnu ulogu u dizajnu F42, jer on izlgeda kao trkači automobil budućnosti.

Ovaj ferari takođe ne sadrži ni prepoznatljiv Ferrari izlged, tako da deluje kao potpuno novo vozilo, a samo konj koji se propinje otkriva da je reč o modelu poznate italijanske kuće. Pavel kaže da nije razmišljao o pogonu ove zveri, ali da smatra da bi ovakav automobil trebao biti hibrid, jer je to pravi put kojim se automobili budućnosti moraju kretati.

Naravno, ovaj koncept potpuno je nezavistan, što znači da nema veze sa Ferrari kompanijom, ali Pavel se nada da će italijani uzeti u obzior nejgov rad i trud.

Izvor: Autoexclusive.rs

Foto: Pavel Breške Čizevski

Danas objavljeno

Test: Ford EcoSport 1.0 EcoBoost

Vanja A

Koji proizvođači automobili su u najvećoj meri prilagođeni veganima?

Vanja A

Lada Niva kamper

Vanja A

Ostavite komentar