24. Aprila 2020.

Ferrari će lansirati dva nova modela u 2020, želi da proširi bazu kupaca

Big Portal

Ferrari je iza sebe ostavio veoma uspešnu 2019. u kojoj je predstavio čak pet novih modela. Roma, SF90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider i 812 GTS – svi su oni debitovali prošle godine.

Osim toga, proizvođač iz Maranela po prvi put je u jednoj kalendarskoj godini kupcima isporučio preko 10 hiljada automobila. Naime, u 2019. je prodato 10.131 vozilo sa značkom propetog konja, a prema sajtu Fiat Group World, Ferrari je u proseku zaradio čak 86.369 evra po automobilu.

Uprkos problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, planovi za 2020. nisu se bitnije promenili kada je u pitanju predstavljanje novih modela.

Dve svetske premijere održaće se u drugoj polovini godine, prenosi Autocar. Iako Ferrari nije obelodanio o kojim je modelima reč, navodi se da će oni pomoći kompaniji da dopre do kupaca koji do sada nisu kupovali automobile ovog brenda.

Na taj način će italijanski proizvođač proširiti bazu svojih mušterija.

Ipak, najavljeni SUV nije jedan od njih, s obzirom da je Ferrari Purosangue (kako je njegovo ime) predviđen tek za 2022. godinu.

U 2020. verovatno nećemo videti ni direktnog naslednika LaFerrarija, jer bi ovaj model prema najavama kompanije trebalo da bude predstavljen nakon SUV-a.

Duhovni naslednik Ferrarija Dino sa V6 motorom, koji bi u budućnosti bio novi bazični model kompanije iz Maranela, takođe nije jedna od opcija.

Na Ferrarijevim forumima može se pročitati da je jedan od glavnih kandidata za 2020. model SF90 Stradale Spider, ali konačni odgovor na pitanje šta nam italijanski proizvođač sprema do kraja godine saznaćemo najverovatnije tokom leta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare