Ferrari 250 GT SWB u savremenom duhu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ferrari 250 GT SWB u savremenom duhu

Britanska inženjerska kompanija za automobilsku tehnologiju RML Group priprema se za prve isporuke automobila koji koristi platformu Ferrarija 550 Maranello i modifikovanu karoseriju modela 250 GT SWB iz pedesetih godina prošlog veka.

Automobil je nazvan Short Wheelbase, a uprkos restro stilu, vozilo je napravljeno primenom savremenih tehnika i korištenjem modernih materijala, uključujući ugljenične kompozitne kombinacije, metal i karbon. Zadnji deo je težak samo 40kg, što je za preko 30kg manje od uporedive sekcije modela 550 Maralnello iz perioda od 1996. do 2002. godine, na kojem je ovaj automobil zasnovan.

Zadnja i prednja sekcija spojene su sa šasijom donatorskog automobila takozvanim suvim procesom. RML je saopštio da su svi elementi skenirani i izmereni pre postavljanja na šasiju i da je u 99% strukture postignuta toleracija uklapanja od 2,5mm, a u 60% i manje od 1mm.

Pre postavljanja nove karoserije, donatorska šasija je restaurirana i izolovana radi zaštite. Pored toga, značajno je skraćena, pa je čitav automobil kraći od 550 Maranella za 28cm.

Originalni 5,5 litarski V12 motor zadržan je u neizmenjenom obliku, pa RML obećava ubrzanje od 0-100 km/h za 4,1 sekundu i maksimalnu brzinu od preko 300km/h. Motor je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem, a pogon je na zadnjim točkovima. Felne su unikatne, prečnika 18 inča, a pneumatici su Pirelli P Zero Rosso.

Savremeni elementi koji doprinose komforu u vožnji su navigacioni sistem, klima uređaj, povezivanje pametnih telefona i električno podesiva sedišta, a tu su i držači za čaše. Zbog ovih dodataka automobil je težak 1470kg iako ima laganu konstrukciju.

Cena nije javno objavljena, a predviđena je proizvodnja samo 30 primeraka. Isporuke su ranije najavljene za početak 2022, ali kompanija mora da obavi detaljne testove trajnosti ovog pretproizvodnog primerka.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Lancia predstavila novi logo i futuristički dizajn “za narednih 100 godina” VIDEO

Vanja A

Ostavite komentar