Feraget: Vrši se pritisak na sud - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Feraget: Vrši se pritisak na sud

Advokat porodice Memić – Ifet Feraget i otac ubijenog Dženana Memića – Muriz Memić, danas će u Sarajevu održati sastanak sa predsjednikom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine – Miloradom Novkovićem.

Prema informacijama do kojih su došli Ifet Feraget i Muriz Memić na Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine vrši se pritisak da se poništi presuda Kantonalnog suda u slučaju Dženan Memić (presuda Ljubi i Bekriji Seferović), piše Radio Sarajevo.

Porodica Memić tvrdila je od samog početka da je Dženan ubijen, a da je istraga namjerno odvedena u pogrešnom smjeru. Utvrđeno je kako nema dokaza da je došlo do saobraćajne nesreće u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine, te da povrede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz saobraćajne nesreće.

– Ja sam se javno oglasio jer su do mene došle informacije kako se vrši pritisak na Vrhovni sud FBiH da se ukine presuda Kantonalnog suda u slučaju Memić (oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću), jer se tako kupuje vrijeme. Ukoliko se zaista to desi to bi bilo ravno saučesništvu na nivou cjelokupnog pravosuđa – rekao je uoči sastanka za Radiosarajevo.ba Ifet Feraget.

Feraget bi se trebao sutra sastati sa Reinhardom Pribeom, pravnim savjetnikom Evropske unije koji je od Johanesa Hana dobio zadatak da ispita rad bh. pravosuđa. Danas bi se Pribe trebao sastati i sa Milanom Tegeltijom-

– Ja očekujem poziv Priebea. Mislim da mu ja mogu jedini predstaviti situaciju onakvom kakva jeste – rekao je Feraget.

(Radio Sarajevo)

Danas objavljeno

Danas je Sveti Ilija

M.

Većina požara u Turskoj pod kontrolom

M.

Rusija poručila: Znamo, zapad sprema provokacije tokom izbora

M.

Ostavite komentar