Feraget: Nemaju validne dokaze, mi imamo snimak - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Feraget: Nemaju validne dokaze, mi imamo snimak

“Nemaju niti jedan validan dokaz da se desila nesreća, ono što imaju je podmetnuto. Sad se otvaraju druga poglavlja; ko je razbijao kombi, ko je razbijao žmigavce?”, istakao je za N1 Ifet Feraget, advokat porodice Memić u slučaju smrti Dženana Memića.

“Pravo na obrazloženje presude je jedno od temeljnih ljudskih. Ja ovaj slučaj isto kao i slučaj Davida Dragičevića poznajem u tančine i ono što mene čini praznim jeste da do ovoga nije smjelo doći. Nemaju niti jedan validan dokaz da se desila nesreća, ono što imaju je podmetnuto. Sad se otvaraju druga poglavlja; ko je razbijao kombi, ko je razbijao žmigavce? Mi imamo snimak, Dženan i Alisa Mutap su u Velikoj Aleji bili u pola 10. Sad se otvaraju potpuno druga pitanja”, kazao je Feraget za N1 i dodao:

“Ja sam siguran da u našem Ustavu stoji da je pravo na život temeljno ljudsko pravo i zahtjeva da svako onaj za koga postoje i najmanje naznake u ovo zataškavanje bude procesuiran. To je propisano i u Evropskoj konvenciji koja je starija od našeg zakona”.

Feraget je kazao da su “sa današnjim danom ponovo na nuli”.

“Sa današnjim danom smo ponovo na nuli. Dokazi govore svojim vlastitim jezikom, nije bitno šta mi mislimo, bitno je da na Dženanovom tijelu nema nijedne povrede koja se može dovesti u vezu sa ovakvom presudom”.

“Ja potenciram da su svi jednaki pred zakonom, i da tužilac mora odgovarati za ono što je uradio pred zakonom. Zbog čega se članica Vijeća koja nema zakonska ovlaštenja obraća meni, a meni dok iznosim završnu riječ nema niko pravo da prekine. Ja sam znao iznositi završnu riječ po tri dana. U završnoj riječi sam demantovao, dakle ja sudiju moram ubjediti da sam upravu dok iznosim dokaze”, kazao je Feraget.

Još je istakao da će se do pravde doći i bez Ljube Seferovića.

“Do pravde ćemo doći bez Ljube Seferovića, čini mi se da će kad-tad morati početi razmišljati o svojim postupcima. Iskaz Alise Mutap je bio takav da je pokopala samu sebe. Imamo dokaze koji govore potpuno drugačije”.

(N1)

Danas objavljeno

Uhapšen zbog prijetnji bombom

M.

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

M.

Palmer: Federacija BiH mora biti u ravnoteži s Republikom Srpskom

M.

Ostavite komentar