Fejsbuk se suočava sa tužbom od 2,3 milijarde funti u Velikoj Britaniji zbog iskorišćavanja ličnih podataka - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Fejsbuk se suočava sa tužbom od 2,3 milijarde funti u Velikoj Britaniji zbog iskorišćavanja ličnih podataka

Meta Platforms, matična kompanija Fejsbuka, suočava se sa tužbom u Velikoj Britaniji vrednom preko 2,3 milijarde funti, nakon optužbi da je zloupotrebila svoju tržišnu poziciju za prikupljanje i eksploataciju ličnih podataka 44 miliona ljudi.

Liza Lovdahl-Gormsen, viši savetnik britanske Uprave za finansijsko ponašanje (FCA), podnela je tužbu u ime svih Britanaca koji su koristili Facebook između 2015. i 2019. Navodi se da je Facebook zaradio milijarde funti nametanjem nepravednih uslova korisnicima, zahtevajući od njih da predaju vredne lične podatke.

Liza Lovdahl-Gormsen je tvrdila da, iako je Facebook zaista jedina društvena mreža u Velikoj Britaniji na kojoj ćete se sigurno povezati sa prijateljima i porodicom, on ima i mračnu stranu. Platforma je prikupljala lične podatke preko Facebook Pixela – alata koji omogućava oglašivačima da prate ponašanje svojih kupaca.

Fejsbuk je rekao da su ljudi koristili njegovu uslugu jer im je pružala vrednost i da imaju „smislenu kontrolu nad informacijama koje dele na Meta platformama i sa kim“, javlja Reuters.

Benchmark.

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar