Fejsbuk mijenja politiku: Oštrije mjere protiv ANTIVAKSERA tokom pandemije - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Fejsbuk mijenja politiku: Oštrije mjere protiv ANTIVAKSERA tokom pandemije

Fejsbuk (FB) ponovo mijenja svoje politike, a kompanija je najavila nekoliko mjera za borbu protiv dezinformacija o vakcinama, uključujući otežavanje pronalaska naloga koji obeshrabruju ljude da se vakcinišu putem pretraga na Instagramu, koji je u vlasništvu FB.

Kako prenosi CNN, Fejsbuk je u ponedjeljak saopštio da proširuje svoje napore da ukloni lažne tvrdnje na svojoj platformi i Instagramu o korona virusu, vakcinama protiv kovida 19 i i generalno o vakcinama tokom pandemije.

Kompanija je takođe najavila da će u svom Informativnom centru Kovid-19početi da objavljuje veze do lokalnih zdravstvenih internet stranica kako bi pomogla korisnicima da utvrde da li ispunjavaju uslove za vakcinu i kako je mogu dobiti.

Najava FB dolazi dan nakon što je CNN Businešizvijestio da je Instagram nastavio da istaknuto prikazuje naloge antivaksera“u svojim rezultatima pretrage, dok je Fejsbuk grupe koje su protiv vakcina i dalje lako pronaći.

Nalazi su izazvali zabrinutost među američkim stručnjacima za javno zdravlje, s obzirom na to da su SAD usred najvećeg sprovođenja imunizacije kao deo mjera u suzbijanju pandemije virusa korona, prenosi američka televizijska mreža.

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar