Fejsbuk blokirao Francuza koji htio da strimuje svoju smrt - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Fejsbuk blokirao Francuza koji htio da strimuje svoju smrt

Alen Kok, koji već 34 godine živi sa degenerativnom bolešću, prestao je da jede, pije i uzima lijekove i želio je da svoje posljednje dane strimuje preko Fejsbuka, što mu društvena mreža neće dozvoliti.

Pedesetsedmogodišnjak je rekao da će uživo strimovati na društvenim mrežama svoje umiranje nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron odbio njegovu molbu za eutanaziju.

Na snimku koji je napravio iz svog kreveta u Dižonu, Kok je rekao: „I tako sam završio svoj poslednji obrok. Pijem u vaše zdravlje poslednji put. Izbavljenje ovde počinje i, verujte mi, srećan sam. Čvrsto sam u miru sa ovom odlukom.“

Istakao je i da zna da će ono što sada predstoji biti teško, ali ta činjenica mu ne znači mnogo imajući u vidu propadanje tela i šta je sve do sada pretrpeo.

„Biće teško podneti, slažem se, ali na kraju neće biti strašno u poređenju sa onim što sam do sada prošao“, dodao je Francuz.

Fejsbuk, međutim, mu neće dozvoliti da uživo emituje snimak svog umiranja, zato što pravila te mreže zabranjuju korisnicima da prikazuju samoubistvo.

„Uprkos tome što poštujemo njegovu odluku da želi da privuče pažnju na to složeno pitanje, preduzeli smo mere da sprečimo živ video-prenos sa Alenovog naloga“, rekao je portparol za agenciju AFP.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Turista na Siciliji pronašao izgubljenu kreditnu karticu Harisona Forda!

Vanja A

Penelope Cruz: Što starija, to bolja

Vanja A

Paris Hilton želi ove poklone za vjenčanje

Vanja A

Ostavite komentar