FedEx tuži vladu SAD zbog Huawei zabrane - BIGportal.ba
Uncategorized

FedEx tuži vladu SAD zbog Huawei zabrane

Najnovija posljedica zabrane koju je američka administracija nametnula kompaniji Huawei sada uključuje tužbu između FedEx-a i vlade SAD.

Najnovija posljedica zabrane koju je američka administracija nametnula kompaniji Huawei sada uključuje tužbu između FedEx-a i vlade SAD. Tužba dolazi kao reakcija na neke nedavne probleme na koje je FedEx naišao tokom obrade paketa koji stižu od kompanije Huawei.

U svojoj tužbi, FedEx ističe da zabrana izvoza stvara probleme: “Suštinski naređujete FedExu da kontroliše sadržaj miliona paketa koje svakodnevno isporučuje, iako je to praktično nemoguć zadatak – logistički, ekonomski, i u mnogim slučajevima, nelegalan.”

FedEx se suočava sa sve više problema koji zahtevaju preusmeravanje ili vraćanje paketa koji su usmereni ili stižu iz Azije. Ovo FedEx stavlja “u vatru”, jer bi se moglo desiti da bude stavljen na kinesku listu nepouzdanih kompanija, što bi efektivno zabranilo FedEx u Kini. Kineski državni list Global Times je čak objavio da će FedEx biti dodat na ovu listu.

FedEx je odgovorio na ove incidente, tvrdeći da su u pitanju operativne greške, i planira da dostavi Huawei proizvode na odgovarajuće adrese, izuzev onih koje su stavljene na crnu listu za nacionalnu bezbednost SAD. UPS je takođe potvrdio da neće slati na adrese sa crne liste, ali će nastaviti da isporučuje Huawei proizvode.

Portparol Huaweija je istakao da kompanija trenutno ne koristi ni FedEx ni UPS.

Trenutno, FedEx se nalazi u veoma teškom položaju, balansirajući između dve najveće ekonomije na svetu i pokušavajući da ne izgubi poslove ni od jedne strane. Nedavna tužba FedExa pokazuje koliko je dalekosežna i komplikovana zabrana američke administracije i koliko problema stvara za poslovanje i globalnu ekonomiju.

Izvor: Android Central

Danas objavljeno

Katastrofa Španije i pobjeda Portugala u sjenci užasne slike

Zeljka

Žreb US Opena: Kecmanović u 3. kolu na Nadala, Medvedeva vreba Kirjos

Vanja A

Životinja za koju se smatra da je inspiracija za morske sirene – izumrla u Kini

Vanja A

Ostavite komentar