Federer priznao: To je bio najgori čas moje karijere - BIGportal.ba
Sport Tenis

Federer priznao: To je bio najgori čas moje karijere

Rodžer Federer prva je zvezde “Lejver kupa” u Londonu gde će odigrati poslednji meč u profesionalnoj karijeri.

Švajcarac će u petak igrati u dubl meču, nakon kog će “okačiti patike o klin”, a uoči toga je uradio intervju u kom je otkrio da ga kolena “izdaju” i da zbog toga ne može da igra u singlu.

“Srećan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram u Bazelu“, rekao je Federer.

Švajcarac se prisetio najtežeg momenta u karijeri.

“Poslednji set protiv Hurkača bio je najgori čas moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom“, rekao je Federer.

Objasnio je da će ostati u tenisu, uprkos kraju profesionalne karijere.

“Veoma bih voleo da nastavim da igram egzibicione mečeve. Voleo bih da odigram egzibiciju u narednih šest do devet meseci, i da pozovem sve svoje saputnike da im se zahvalim“.

Osvrnuo se i na oproštajnu poruku kojom je označio kraj.

“Nisam želeo da vidim neki svoj snimak za godinu dana, zato sam napisao pismo. Prošao sam kroz svaku reč milion puta, na kraju sam verovatno imao 25 verzija, dve nedelje sam razmišljao. Zadovoljan sam kako je ispalo“.

“Poslednjih nekoliko godina verovatno su bili teže Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Bilo mi ju je žao, tako da mislim da joj je ovo olakšanje. Kada je reč o deci, bili su tužni, troje od četvoro je plakalo. S druge strane, uvek su mi govorili: ’Prestani da igraš tenis, želimo na skijanje s tobom“, zaključio je 41-godišnji Švajcarac.

Danas objavljeno

Bekam dovodi Mesija u Inter Majami

Vanja A

Remi Španije i Nemačke u E grupi, sve je još otvoreno!

Vanja A

Ože-Alijasim: Odrastali smo sanjajući o ovome

Vanja A

Ostavite komentar