Federer: Nisam se čuo sa Novakom - BIGportal.ba
Sport Tenis

Federer: Nisam se čuo sa Novakom

Rodžer Federer govorio je o političkim problemima na svetskoj teniskoj sceni. Federer je bio upitan da li je zakazao sastanak sa Novakom Đokovićem, predsednikom ATP Saveta igrača. Savet igrača je nedavno imao dugačak sastanak, posle kojeg su brojni igrači podneli ostavke na svojim funkcijama. “Da, znam da su imali dugačak…

Rodžer Federer govorio je o političkim problemima na svetskoj teniskoj sceni.

Federer je bio upitan da li je zakazao sastanak sa Novakom Đokovićem, predsednikom ATP Saveta igrača.

Savet igrača je nedavno imao dugačak sastanak, posle kojeg su brojni igrači podneli ostavke na svojim funkcijama.

“Da, znam da su imali dugačak sastanak. Ne znam o čemu su pričali tokom tih sedam sati”, rekao je Federer, posle pobede od 3-1 nad Lojdom Herisom u prvom kolu Vimbldona i dodao:

“Nisam se čuo sa Novakom od tad (kada sam rekao da ću), tako da… Ne znam šta da vam kažem, iskreno – nisam raspoložen da pričam o politici. Drugi je dan Vimbldona i to pitanje je poslednje koje ste danas postavili o politici. Neki igrači bi možda želeli da pričaju o forhendima i bekhendima. Ipak, poštujem vaše pitanje. Nije problem”.

Podsetimo, Švajcarac je ranije ove godine izrazio nezadovoljstvo povodom odluke Saveta da se ugovor predsedniku ATP Krisu Kermodu ne produži. Novak Đoković je upravo bio jedan od glavnih igrača koji su bili za smenu Britanca, a Federeru se to nije svidelo.

On je tada rekao da će sa Novakom popričati o budućnosti tenisa i svemu vezanom za politiku “belog sporta”, ali se to i dalje, iz nekog razloga, nije desilo.

Federer se u drugom kolu Vimbldona sastaje sa domaćim teniserom Džejom Klarkom, u četvrtak.

Danas objavljeno

Ksenofobija, genocid, agresija, Rusija – pismo s tzv. Kosova o Srbiji

Zeljka

FIFA pokrenula postupak protiv Srbije – sporna zastava “Nema predaje”

Zeljka

Mbape poslao Francusku u osminu finala!

Zeljka

Ostavite komentar