7. Marta 2021.

Federer: Nemam problem ni sa kim

Big Portal

Švajcarac je odgovarao na pitanja razna pitanja, a jedno od njih ticalo se i najlepšeg trenutka u karijeri.

Bilo je to, kako kaže Federer, na Vimbldonu, pre 18 godina.

“Moja najlepša uspomena na teniskom terenu je verovatno ona sa Vimbldona 2003, kada sam osvojio prvi Grend slem trofej. Bio je to poseban trenutak u mom životu, dan kada sam video da se sav trud isplatio. Bio je to neverovatan dan za mene, moju porodicu, moj tim. Još jedan poseban trenutak bio je kada sam prvi put postao prvi teniser sveta, samo nekoliko meseci kasnije, 2004. godine”, rekao je Federer.

Veza sa Dohom…

“Uzbuđen sam što sam se vratio na ovaj turnir, koji sam prvi put igrao 2003. godine. Tada je to već bio sjajan turnir, za mene spektakularan. Ovo je veoma važan događaj u ovom regionu. U poslednjih 15 godina celo mesto se dosta razvilo. Veoma sam radoznao da vidim kako će mi ići, ovo mi je prvi turnir posle dugo vremena. Nadam se da svi mogu da prate događaj.”

Jedno od pitanja odnosilo se i na Rodžerove hobije iz detinjstva.

“Jedan od mojih hobija bilo je slušanje muzike, ali takođe sam veoma bio navučen na košarku, zbog Majkla Džordana. U tenisu sam pratio Edberga i Bekera, koje sam mnogo gledao na televiziji. Videti ih toliko puta kako osvajaju Vimbldon… Njih dvojica su bili moja velika inspiracija.”

Ko mu je najbolji prijatelj od kolega?

“Trenutno je većina mojih prijatelja u penziji. Ne bih mogao da spomenem nikog konkretno, sa Švajcarcima sam bio bliži, kao što je Sten (Vavrinka). Generalno, imam jako dobre prijatelje na Turu, oni su moja druga porodica, nemam problema ni sa kim. Uvek je važno imati dobru atmosferu, pošto mnogo sati, dana, nedelja provodimo zajedno. Raduje me što su mlađe generacije simpatične i bliske, imaju motiva da pobede nas veterane. Na terenu su super agresivni, ali su van svi dobri ljudi”, zaključio je Švajcarac.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare