20. Decembra 2020.

“Federer nam je rekao da mu 8. februar više odgovara za početak turnira”

Big Portal

Poznato je da su čelnici turnira odlučili da se turnir pomeri za termin od 8. do 21. februara, što je uticalo na značajna tumbanja u kalendaru na startu sezone.

Kako god bilo, organizatori se nadaju da će svi najveći igrači biti na okupu, a to znači da tamo očekuju da stigne i Federer, vlasnik šest australijskih titula.

Iako je nedavno na dodeli nagrada u Švajcarskoj rekao kako “nije još sto odsto spreman”, veruje se da će ipak igrati na Australijan openu.

“Imamo obećanje svih igrača da će biti u Australiji. Početak je sezone, svašta još može da se dogodi sa listom igrača, ali svi su voljni da dođu. Svi igrači, uključujući i Rodžera su prihvatili da dođu“, kaže Kreg Tajli.

On je rekao da je bio u kontaktu sa Federerom koji nije igrao od prošlog turnira u Melburnu. Imao je dvostruku operaciju kolena i pauzirao je do kraja sezone.

Rekao nam je da mu termin od 8. februara više odgovara u smislu vremena da se pripremi za Australijan open. Ipak, sve će zavisiti od toga kako će biti njegovo stanje u naredne dve do tri nedelje“.

Federer je nedavno stigao na standardne pripreme u Dubai odakle će imati dobru čarter vezu za Melburn.

Organizatori turnira će pokriti avionske troškove svih učesnika turnira, koji će biti u obavezi da po dolasku dve nedelje provedu u karantinu.

Tajli je takođe rekao da turnir ne bi mogao da se organizuje da se od igrača zahtevalo da dve nedelje provedu zaključani u sobi, a dodao je i da se očekuje da poseta turniru bude do 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, kada je kroz kapije Melburn parka prošlo rekordnih 840.000 posetilaca.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare