"Federer je osvojio GS šest meseci poslije povrede, oni jedini mogu to da urade" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Federer je osvojio GS šest meseci poslije povrede, oni jedini mogu to da urade”

Francuski teniski trener Patrik Muratoglu veruje da će se iskusni teniseri lakše vratiti na Tur po nastavku sezone.

Trener Serene Vilijams svrstao je svoju teniserku uz članove “velike trojke” govoreći u lakoći povratka na teren.

Federer je u sredu objavio da se neće vraćati na teren do kraja 2020, iako se teniska sezona možda nastavi, tako da će za njega pauza najverovatnije trajati duže nego za druge.

“Videlo smo to i ranije, da Rodžer osvoji Grend slem šest meseci nakon što je bio povređen. Oni su i dalje ti koji to mogu da urade, tako da, na jedan način, mislim da će biti u manjem problemu oko svega što se dešava”, rekao je Muratoglu i nastavio:

“Stariji igrači imaju mnogo više iskustva, kao što je slučaj sa Serenom i naravno Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Federerom. Njima će biti potrebno mnogo manje vremena da se vrate na najviši nivo jer im nije potrebna toliko doza takmičarske forme kao ostalim igračima”.

Muratoglu je objasio zašto će mlađim igračima biti teže.

“Mislim da je teže mladom igraču jer je on tako ‘gladan’. Oni misle da se stvari odvijaju na dobar način, da su svakim danom sve bolji i bolji. Oni su toliko ambiciozni jer osećaju da im pripada teniski svet. Njima je bilo teško da potpuno stanu i da prestanu da napreduju”, zaključio je Muratoglu.

Poznata teniska akademija Patrika Muratoglua organizovaće egzibicioni turnir “The Ultimate Tennis Showdown” na jugu Francuske, a neki od potvrđenih imena koja će se pojaviti su David Gofan, Luka Puj, Benoa Per, Feliks Ože-Alijasim, Ričar Gaske, Mateo Beretini…

Danas objavljeno

Tužba za kompletnu upravu Juventusa, UEFA pokrenula istragu

Vanja A

Mirotić se vratio i donio trijumf Barseloni

Vanja A

Džordan naučio da se Srbi ljube tri puta (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar