"Federer je oduvijek bio samosvjestan" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Federer je oduvijek bio samosvjestan”

Pol Anakon, sadašnji trener Tejlora Frica, osvrnuo se na period od 2010. do 2012. godine, kada je trenirao Rodžera Federera.

On je u karijeri sarađivao i sa Pitom Samprasom, Timom Henmanom, Sloanom Stivens, pre nego što je postao član stručnog štaba američkog igrača.

“Rodžer je oduvek bio samosvestan, zbog čega ga je bilo lako trenirati. Ne morate mnogo da ga ubeđujete, on to već čini na pragmatičan način i to utiče na njegovo samopouzdanje. To je jedan od razloga zašto tako dugo ’sjaji’. Oseća se ugodno u svojoj koži”, rekao je Anakon.

Anakon je ovu saradnju uporedio sa radom sa Pitom Samprasom.

“Pit je bio sažetiji, hteo je jasna i direktna uputstva pre izlaska na teren. Morate znati šta je potrebno svakom igraču.To je veština treniranja i jedan od razloga zašto volim ovaj posao”, dodao je Anakon.

On je sada trener Tejlora Frica, 24. igrača na ATP listi.

“Tejlor je jedan od najodlučnijih ljudi koje poznajem, a to ima svoje dobre i loše strane. Izazov je ubediti ga u nešto u šta on ne veruje, ali, takođe, dobro je što je takav kada se susreće sa problemima u igri dok je na terenu i kad stvari ne idu tako dobro”, istakao je Anakon.

Danas objavljeno

Srpski novinari iznenadili Đokovića VIDEO

Vanja A

Novak na provokacije odgovorio gospodskim manirima: „Ponosan sam“

Vanja A

Argentinac se vraća u Real Madrid

Vanja A

Ostavite komentar