Federer hoće da kupi Sinsinati: "Sukob interesa ne poznaje granice" - BIGportal.ba
Tenis

Federer hoće da kupi Sinsinati: “Sukob interesa ne poznaje granice”

Švajcarski teniser Rodžer Federer i njegovi saradnici planiraju da kupe Masters u Sinsinatiju.

Dobro obavešteni teniski izvori prenose da je za turnir koji se održava u SAD “zagrizla” kompanija “Tim8” koje je suosnivač Federer.

U februaru ove godine je objavljeno da USTA (Teniska asocijacija SAD) planira da proda 93,8 odsto vlasništva u turniru za “sumu od devet cifara”.

U februaru ove godine je objavljeno da USTA (Teniska asocijacija SAD) planira da proda 93,8 odsto vlasništva u turniru za “sumu od devet cifara”.

“Bord direktora USTA veruje da je vreme da se istraže potencijalne strateške opcije kako bi se optimizovao rast u budućnosti turnira i kako bi se turnir odveo na viši nivo”, navedeno je u saopštenju.

USTA je kupio Sinsinati Masters 2009. godine za 12,5 miliona dolara i od tada investirao dodatnih 65 miliona.

Federer, koji je “Tim8” sa svojim agentom Tonijem Godsikom osnovao 2013. godine, osvajao je Sinsinati rekordnih sedam puta.

On je pre nekoliko godina osnovao Lejver kup, većinski investitor je “Universal Tennis” sistema i strateški investitor i partner kompanije “On Running”.

“U svetu tenisa, gde sukob interesa ne poznaje granice, Rodžer može ovo da uradi. Ipak, on je ikona ove igre i stvorio je sjajan odnos sa navijačima u Sinsinatiju. Lepo je videti da turnir ostane u teniskoj porodici i da ga vodi neko ko razume i voli naš sport”, izjavio je čuveni bivši teniser Endi Rodik.

B92.

Danas objavljeno

Nadal izgubio set, pa dodao gas – pobjeda poslije sat vremena pauze

Vanja A

Iga Švjontek spriječila senzaciju i prošla u treće kolo Vimbldona

Vanja A

Novak o Vajdi: Kao u dobra stara vremena…

Vanja A

Ostavite komentar