14. Augusta 2021.

Federer: Bio sam dirnut porukama Borga, Samprasa i Edberga

Big Portal

Švajcarac je dao veliki intervju za “Švajcer Ilustrierte” u kom je pričao o godinama, planovima i neostvarenim željama.

Rodžeru su za jubilarni rođendan stigle brojne čestitke, ali tri je posebno izdvojio.

Jako sam bio dirnut kada sam video da Pit Sampras, Bjorn Borg i Stefan Edberg misle na mene. Uzeo sam telefon u ruke i sva trijica su mi gotovo u isto vreme poslali poruke i čestitali mi. Delovalo mi je tako nestvarno jer su oni bili moji idoli i omiljeni igrači kada sam bio mlađi. Da budem iskren, bio sam uzbuđen očekujući koliko će me ljudi kontaktirati tog dana. Više nego posle pobede na grend slemu? Manje? I onda sam bio oduševljen kada sam video koliko ih je bilo. To mi govori koliko stvarno imam prijatelja koji su mi bliski. Danima zaostajem u odgovorima na barem 50 poruka“, priznao je Rodžer.

Sebi nije ništa poklonio, ali je otkrio i šta broj 40 znači za njega.

U svakom slučaju, daleko sam od dvadesetih. Nekako, imam osećaj da više nisam dete, da moram da se ponašam bolje, zrelije. Kada sam bio klinac, mislio sam da je neko sa 40 godina star. Odavno nemam taj osećaj. Ipak, kada čujem broj, pomalo se uplašim svaki put. Ne, ne plašim se godina, jer kada se probudim ujutro shvatim da je sve isto kao pre. Vratim me sve to na početak milenijuma kada su svi pričali o toj ‘milenijumskoj bubi’ koja će uništiti sve mreže, veliki prasak! I onda je došao novi dan i ništa se nije dogodilo. U početku sam imao tremu zbog te četrdesete, ali sam mislim da su to sasvim dobre godine, radujem se svemu što dolazi“, dodao je Federer.

Jasno je da je u ovim godinama Federer pred završetkom karijere, ali zanimljivo je bilo čuti šta planira da radi kad se povuče.

Ima tako mnogo toga. Jasno je da sam kroz tenis proživeo mnogo toga, ali sada bih voleo da pritisnem dugme za kretanje od početka i da sve to preživim bez stresa i obaveza koje imate kao igrač. Voleo boh da odem da vidim kako cvetaju trešnje u Tokiju, da budem deo finala NBA, NHL i NFL, bez da se pitam kako se to uklapa u moju šemu treninga. To će biti potpuno nova iskustva. Voleo bi da sa svojom decom posetim brojne nacionalne parkove, Mirka i ja smo to želeli odavno. Takođe, voleo bih da naučim da sviram neki instrument… Svirao sam pomalo klavir, sada bih da probam saksofon. Voleo bih da naučim da skijam u teškim uslovima, prestao sam da skijam pre 12 godina kad sam imao mononukleozu. Snoubord me zanima, ronjenje, to bi bilo prvi put. Ali moram da priznam da sam pomalo kukavica“, zaključio je Švajcarac.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare