6. Oktobra 2021.

FBiH: Krizni štab predložio produženje epidemioloških mjera

Big Portal

Prema podacima federalnog Zavoda za javno zdravstvo, u proteklih sedam dana zabilježen je rast broja pacijenata zaraženih virusom korona na respiratoru – 56, broja novih potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona i sedmodnevne incidence, koja je iznosila 120 zaraženih na 100.000 stanovnika.

U odnosu na prethodnu sedmicu u padu je ukupan broj smrtnih slučajeva, koji je iznosio 84, i hospitalizovanih pacijenata zbog zaraze virusom korona – ukupno 507.

Od ukupnog broja hospitalizovanih usljed zaraze ovim virusom, 34 lica su vakcinisana s obje doze vakcine protiv virusa korona.

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva napominje da je i dalje na snazi aktuelna naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i na otvorenom, ukoliko nije moguće držati distancu od minimalno dva metra. Svim građanima se prepopručuje izbjegavanje većih okupljanja i pridržavanje ličnih mjera zaštite od zaraze.

Vlade kantona, odnosno krizni štabovi kantonalnih ministarstava zdravstva, dužni su i dalje donositi restriktivnije mjere ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare