FBiH: Da li će biti novih mjera zabrane? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

FBiH: Da li će biti novih mjera zabrane?

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravlja zasjedaće danas povodom aktuelne epidemiološke situacije na području Federacije BiH, vezano za COVID-19.

U 14.15 sati zakazana je konferencija za novinare, a s obzirom da će ovom prilikom biti teško ispoštovati fizički razmak od dva metra između prisutnih, podsjećamo da je u skladu sa važećom naredbom i na otvorenom prostoru, kada nije moguća distanca od dva metra, obavezno nošenje maski.

Pomoćnik ministra za javno zdravlje Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez rekao je jutros na N1 da bi danas trebalo napraviti reviziju i vidjeti da li nastaviti sa nekim mjerama ili ih pooštriti.

“Na sastancima Kriznog štaba donosimo mjere koje se odnose na 15 dana, a danas bi trebalo napraviti reviziju, odnosno da li nastaviti sa mjerama i razmotriti da li ima potrebe da donesemo bilo koje nove mjere. Nekada izgledamo dosadno jer ponavljamo da se treba pridržavati mjera. Smatram da određene službe koje bi trebalo da budu proaktivnije i da nadziru sprovođenje mjera malo rade”, rekao je Čerkez.

SB

Danas objavljeno

Uragan Jan sve jači dok se približava Kubi

Vanja A

Erdogan: Želimo da organizujemo susret Putina i Zelenskog

Vanja A

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Vanja A

Ostavite komentar