FBI uhapsio bjegunca poslije 46 godina sakrivanja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

FBI uhapsio bjegunca poslije 46 godina sakrivanja

FBI će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i gdje ćete pobjeći – poruka je u SAD jer je jedan bjegunac uhvaćen poslije 46 godina sakrivanja.

Dok je Ričarda Niksona (Richard Nixon) tresla afera Votergejta, a Pol Njuman (Paul Newman) i Stiv Mekvin (Steve McQueen) snimili film “Pakleni toranj” 1974. godine, Luis Arkuleta (Archuleta) je pobjegao iz zatvora u državi Kolorado.

Bjegunca, koji sada ima 77 godina, u srijedu je uhapsila federalna policija (FBI) u državi Nju Meksiko, gdje živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja (Montoya).

“To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gdje bježite, i odvešće vas pred lice pravde”, rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder (Michael Schneider).

Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao suđenje.

“Vrijeme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine”, saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Arkulete.

Izvor: B92, Beta
Ilustracija: Getty images/ Mark Wilson/Staff

Danas objavljeno

Opozicija u Srpskoj sutra predaje zahtjev za poništavanje izbora za predsjednika

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar