Fb Messenger upozorenje: Zbog samo ove jedne stavke bi trebalo da prestanete da koristite aplikaciju - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Fb Messenger upozorenje: Zbog samo ove jedne stavke bi trebalo da prestanete da koristite aplikaciju

Korisnici Facebook Messenger-a možda će razmisliti o odustajanju od popularne aplikacije po savetu stručnjaka za sajber bezbednost Zaka ​​Doffmana, koji kaže da korišćenje usluge u trenutnom stanju može ozbiljno rizikovati presretanje poruka poslatih preko platforme.

“Trebali biste prebaciti ličnu komunikaciju i ćaskanja i bilo šta što želite da je bezbedno najmanje na WhatsApp – ili, još bolje, na Signal”, upozorio je Doffman sve korisnike u članku objavljenom na Forbes-u.

To zvuči prilično dramatično, ali on ima vrlo dobru poentu. Za one koji nisu svesni, Messenger tek treba da uvede end-to-end enkripciju u svoj servis kao podrazumevanu opciju. Bez uskakanja u podešavanja, pokretanja novog razgovora – vaše poruke neće biti zaštićene od znatiželjnih pogleda. To u osnovi znači da sve što se šalju između uređaja mogu da presretnu i pročitaju treće strane.

Dok je WhatsApp osim Signal-a, jedna od onih aplikacija koje su tu vrstu enkripcije uvele, Messenger zaostaje. Moguće je poslati šifrovanu poruku putem tajnog razgovora u Messenger-u, ali ovo nije podrazumevano uključeno i ne funkcioniše sa grupnim ćaskanjem.

Kompanija je očigledno svesna da ne uspeva u ispunjavanju ove mere bezbednosti, nedavnom objavom na njenoj web lokaciji u kojoj se kaže: “Radimo naporno na tome da uvedemo podrazumevanu end-to-end enkripciju u sve naše usluge razmene poruka”. Messenger se poboljšava s tim što je Facebook nedavno predstavio brojne alate za privatnost i sigurnost, uključujući više postavki privatnosti, zaključavanje aplikacije, sigurnije zahteve za poruke, ograničenja za prosleđivanje poruka i još mnogo toga.

Međutim, enkripcije koja je toliko značajna nema i, sve dok ne bude uvedena 2022. godine, možda će biti pametnije da pronađete drugi način komunikacije sa prijateljima i porodicom.

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar