Fauči: U SAD možda neće biti drugog talasa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Fauči: U SAD možda neće biti drugog talasa

Glavni američki ekspert za zarazne bolesti doktor Entoni Fauči kaže da SAD možda neće zahvatiti drugi talas epidemije koronavirusa.

Ali ako se problemu priđe na pravi način.

Kako piše Gardijan, Fauči, koji je direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, a koga je Bela kuća “sklonila” iz javnosti nakon što se usprotivio predsedniku Donaldu Trampu zbog preuranjenog otvaranje ekonomije, rekao je za Si-En-En da to što je u nekim državama registrovan porast slučajeva, ne znači i da je reč o drugom talasu epidemije.

Povećanje broja zaraženih u Americi bilo je očekivano s obzirom na popuštanje restriktivnih mera, rekao je Fauči.

“Međutim, kada počne da raste broj hospitalizovanih, to je siguran znak da idete u pogrešnom smeru i da je potrebno pažljivo kontrolisati situaciju”, naglasio je Fauči i dodao da ne isključuje da bi na jesen moglo doći do povećanog brja zaraženih, pa i do drugog talasa epidemije. Kako bi se to sprečilo, on je pozvao građane da nose maske u javnosti i drže fizičku distancu.

Prema podacima Instituta Džon Hopkins, u SAD je zaraženo više od dva miliona građana, a preminulo je 115.000 obolelih.

Mnogi stručnjaci strahuju da bi moglo doći do povećanog broja infekcija zbog preuranjenog popuštanja mera, otvaranja ekonomije, kao i zbog masovnih protesta protiv brutalnosti policije.

B92

Danas objavljeno

Oduzeto vozilo za kojim je raspisana Interpol potraga

M.

Vulin: Zvicer ima političkog šefa, hoće da se osveti Vučiću

M.

Pitanje: Hoće li rata uopšte biti? Odgovor: Što se nas tiče – ne

M.

Ostavite komentar