Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? "Ključ su djeca" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

Američki predsednik na brifing pozvao direktora američkog Nacionalnog Instituta za alergije i zarazne bolesti dr. Enthonija Faučija zbog novog soja kovida-19.

Zbog tog soja, poteklog iz Južne Afrike i nazvanog omikron, sazvan je i hitan sastanak SZO budući da se taj opasan soj širi svetom velikom brzinom.

“Fauči i članovi tima za odgovor na kovid-19 izvestili su predsednika o poslednjim dešavanjima vezanim za omikron varijantu. Fauči je poručio predsedniku da mstra da će biti potrebno približno još dve sedmice da se defintivno ustanovi prenosivost, ozbiljnost i druge karakteristike te varijante koronavirusa, ali je i dodao da on i dalje smatra da vakcine pružaju stepen zaštite dovoljan za sprečavanje širenja najtežih slučajeva koronavirusa”, prenelo je sarajevsko Oslobođenje.

Fauči takođe ponovio da treća doza vakcine pruža najsnažniju moguću zaštitu od koronavirusa, navodi Bela kuća u saopštenju objavljenom na svom vebsajtu danas.

Naglašava se da je američki tim za odgovor na kovid 19, a na čijem je čelu Fauči, preporučio da “sve vakcinisane odrasle osobe prime treću dozu vakcine što je ranije moguće”.

“Bitno je da deca i odrasli koji još nisu u potpunosti vakcinisani, odmah trebaju biti vakcinisani”, saopštila je Bela kuća.

Bajden će tokom dana dati izjavu o situaciji s omikron varijantom i o neophodnim merama na sprečavanju širenja zaraze, prenosi ruska novinska agencija Tass.

Danas objavljeno

Glasaju za Abazovićevu smjenu; “Ne smije se dozvoliti”

M.

Snijeg napravio potpuni kolaps u Srbiji: “Ne krećite na put bez prijeke potrebe”

M.

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Ostavite komentar